Nadýchané belgické wafle, ktoré sú vynikajúce a chrumkavé na povrchu s bohatou a vzdušnou vnútornou textúrou

Ingrediencie:

  • 2 šálky ovsených vločiek (pre bezlepkovú verziu použite bezlepkové)
  • 1 ¾ šálky mlieka alebo rastlinného mlieka pre vegánsku verziu
  • 2 vajcia (alebo nahradenie vajec pre vegánsku verziu)
  • 2 PL roztopeného masla alebo kokosového oleja
  • 2 PL medu alebo javorového sirupu
  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie
  • 1 ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • Štipka soli
  • Olej na vymastenie vaflovača

Postup:

  1. Príprava cesta:
    • Ovsené vločky si v mixéri zomelte na jemný prášok.
    • V stredne veľkej mise zmiešajte mlieko, vajcia, roztopené maslo (alebo olej), med (alebo sirup) a vanilkovú esenciu.
    • Postupne primiešajte mleté ovsené vločky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ, až kým sa suroviny nedokonale spoja.
  2. Pečenie waflov:
    • Vaflovač predohrejte podľa pokynov výrobcu a mierne ho potrite olejom.
    • Na stred vaflovača nalejte primerané množstvo cesta (zvyčajne asi 1/4 alebo 1/3 šálky, závisí od veľkosti vaflovača).
    • Pečte podľa pokynov vaflovača, kým wafle nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
  3. Servírovanie:
    • Podávajte teplé s obľúbenými toppingmi, ako sú čerstvé ovocie, šľahačka, ďalší javorový sirup, alebo dokonca s hrudkou bryndze alebo kúskami slaniny pre slanú verziu.

Tento recept vytvára chutné a zdravé wafle, ktoré sú jednoduché na prípravu a sú ideálnou voľbou pre rýchle raňajky alebo fit snack počas dňa. Môžete ich prispôsobiť podľa vašich potrieb, pridať proteínový prášok pre proteinové wafle, alebo ich obohatiť o rôzne druhy ovocia pre extra chuť a zdravý kick. Dobrú chuť!