Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia bez kosti a kože
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL sušeného tymiánu
- 1 ČL sušeného rozmarínu
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1/2 šálky strúhanky
- 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu
- 1 ČL citrónovej kôry
- 1 ČL dijonskej horčice
Postup:
- Predhrejte rúru: Predhrejte rúru na 200°C.
- Pripravte kuracie prsia:
- Kuracie prsia jemne osolte a okoreňte.
- Na panvici na stredne vysokom ohni rozohrejte olivový olej a kuracie prsia z oboch strán krátko opečte dozlatista (asi 2 minúty na každej strane).
- Pripravte bylinkovú krustu:
- V malej miske zmiešajte strúhanku, sušené bylinky, nastrúhaný parmezán, citrónovú kôru a pretlačený cesnak.
- Natrite prsia horčicou a obalte krustou:
- Kuracie prsia potrite tenkou vrstvou dijonskej horčice.
- Každé prsíčko obalte bylinkovou krustou a pevne ju pritlačte, aby držala.
- Pečte kuracie prsia:
- Pečte v predhriatej rúre približne 20 minút, alebo kým kuracie prsia nie sú plne uvarené a majú zlatistú krustu.
- Servírujte:
- Upečené kuracie prsia nechajte 5 minút odpočívať.
- Servírujte s vašou obľúbenou prílohou – napríklad s ryžou alebo zeleninovými rezancami pre ľahší obed.
Tipy:
- Pre dietnejšiu variantu môžete použiť celozrnnú strúhanku a vynechať parmezán.
- Kuracie prsia môžete tiež pripraviť na stave v panvici s pokrievkou, ak nechcete použiť rúru.
- Ako variáciu môžete pridať medzi krustu ešte šunku alebo syr, a vytvoriť tak „tie najlepšie kuracie rolky so šunkou a syrom na svete.“
Tento recept na kuracie prsia je rýchly, jednoduchý a ponúka fantastický obed z kuracích pŕs s fantastickou chuťou a dokonalým korením. Užite si!