Recept na domáci krémeš, ktorý je jedným z najpopulárnejších dezertov

Ingrediencie:

Pre listkové cesto:

  • 500 g mrazeného listkového cesta (rozvaľkaného)

Pre medový krém:

  • 3 veľké vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 2 PL medu
  • 250 ml mlieka
  • 3 PL hladkej múky
  • 1 vanilkový struk alebo 1 ČL vanilkovej esencie

Pre šľahačkovú vrstvu:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL práškového cukru

Na posypanie:

  • Práškový cukor

Postup:

  1. Príprava listkového cesta:
    • Rúru predhrejte na 200°C.
    • Rozvaľkané listkové cesto rozdeľte na dve rovnaké časti.
    • Každú časť cesta pecieme samostatne na plechu s pečiacim papierom, kým nie je zlatisté, približne 10-15 minút.
    • Upečené cesto nechajte vychladnúť.
  2. Príprava medového krému:
    • Vajcia, cukor a med šľahajte vo vodnom kúpeli, kým zmes nezhustne.
    • V inej miske zmiešajte múku s trochou mlieka, aby ste vytvorili hladkú kašu.
    • Zvyšok mlieka zohrejte a pridajte do neho vanilkovú drazu alebo esenciu a múčnu kašu.
    • Zmes varíme, kým nezhustne a nevznikne krém.
    • Hotový krém nechajte vychladnúť a príležitostne premiešavajte.
  3. Šľahačková vrstva:
    • Smotanu na šľahanie vyšľahajte s práškovým cukrom do tuha.
  4. Vrstvenie krémeša:
    • Na jeden kúsok vychladnutého listkového cesta nanesieme rovnomerne medový krém.
    • Potom nanesieme šľahačkovú vrstvu.
    • Jemne priložíme druhý kúsok listkového cesta.
  5. Dokončenie:
    • Nechajte chladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
    • Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Výsledkom bude bohatý a nadýchaný krémeš s luxusným medovým krémom a chrumkavými vrstvami listkového cesta, ktorý si určite získa obľubu na akomkoľvek stretnutí. Dobrú chuť!